Programe internationale la Universitatea Oradea

Noua echipa a conducerii Universitatii Oradea (UO) a prezentat, la deschiderea anului universitar, zestrea institutiei de invatamant superior si planul pentru perioada de studii 2007/2008, cu un numar considerabil de programe internationale.
Rectorul Cornel Antal a insistat asupra faptului ca Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) a dat un calificativ de “incredere limitata” doar catorva programe de studiu, fara ca aceasta sa vizeze intreaga Universitate.
“Este un semnal obiectiv, iar Universitatea va intra peste doi ani intr-o noua evaluare. Oricum, raportul ARACIS a mentionat si punctele forte, printre care au fost enumerate multitudinea de programe internationale derulate si diversificarea catedrelor”, a spus el.

Pentru anul universitar 2007-2008, numarul total al locurilor puse la dispozitie de catre UO a fost de 10.851, din care au fost ocupate 9.844 locuri. Din acestea, in invatamantul universitar de licenta, numarul celor inscrisi este de 8.128, din care 1.570 nu platesc taxa de scolarizare; la masterat s-au inscris 1.624, la doctorat 124, iar pentru cursuri postuniversitare 18 persoane.

Aula Magna a UO a fost, luni, plina de studenti, cadre universitare si oficialitati, printre care Mircea Ghitea, prefectul judetului, Gavrila Ghilea, vicepresedintele Consiliului Judetean, Petru Filip, primarul municipiului Oradea, Ioan Micula, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bihor, Lucia Varga, secretar de stat la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, si parlamentarii Cornel Popa (PNL) si Claudiu Pop (PSD).