MaxCAD instruieste profesorii Universitatii Politehnica Bucuresti in proiectare cu Autodesk Inventor

In urma achizitiei de software Autodesk Inventor 2008 pentru Universitatea Politehnica Bucuresti, 13 cadre didactice, profesori, conferentiari, sefi lucrari, asistenti din cadrul facultatii de inginerie cu predare in limbi straine au participat la trainingul sustinut de expertul in Autodesk Inventor al firmei MaxCAD, Razvan Stancu, Mechanical Application Engineer.
Trainingul s-a desfasurat in centrul ROCADA, centru autorizat Autodesk. Incepand din acest an aplicatia complexa de proiectare mecanica Autodesk Inventor va fi inclusa in programa de studiu a Universitatii Politehnica Bucuresti, facultatea de inginerie cu predare in limbi straine.

„Achizitia programului Autodesk Inventor 2008 face parte din dotarea unui laborator de inginerie mecanica asistata de calculator (CAE), destinat studentilor facultatii de inginerie cu predare in limbi straine (FILS), care include standuri moderne, tehnica de calcul si software, menite sa sprijine formarea moderna a inginerilor mecanici”, a declarat domnul prof. dr. ing. Adrian Pascu, Decanul facultatii de inginerie cu predare in limbi straine participant la cursul organizat de MaxCAD.

Aplicatiile dezvoltate sub Autodesk Inventor vor fi incluse in curricula a opt discipline de studiu din cadrul facultatii din ani diferiti, aplicatia fiind utilizata si de studentii din anii terminali pentru realizarea proiectelor de an si/sau de diploma.
Trainingul cadrelor didactice a urmat achizitiei de 200 de licente educationale Autodesk Inventor prin firma MaxCAD, castigatoarea licitatiei organizate de universitate. Includerea in curricula universitatii si achizitia software-ului Autodesk Inventor implica dreptul de utilizare gratuita a oricarui software Autodesk de catre studentii si profesorii acestei facultati prin programul Autodesk Student Engineering & Design Community accesibil prin inregistrarea la www.students.autodesk.com.

“Cursul de instruire al profesorilor din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti asigura mentinerea unei reputatii puternice a Universitatii in pregatirea si dezvoltarea absolventilor sai, instruind studentii cu cele mai bune si moderne metode de predare, focalizate pe inovatie. Autodesk Inventor reprezinta o suita de aplicatii integrate, atat pe partea de modelare 2D si 3D, cat si pe partea de calcul si simulare cinematica, reprezentand un instrument axat cu adevarat pe proiectarea mecanica”, a mentionat expertul firmei MaxCAD, ing. Razvan Stancu.

MaxCAD. Reseller Autorizat Autodesk in Romania, Distribuitor European al solutiei software Advanced Road Design si unic distribuitor in Romania al aplicatiilor Canalis si Hydra. Certificata ISO9001:2000 de catre Germanischer Lloyd Europa de Sud-Est, compania MaxCAD ofera clientilor sai consultanta tehnica, instruire si servicii de implementare software.

Autodesk face parte din topul celor mai puternice 1000 de companii din lume. Misiunea sa este transformarea ideilor mari in realitate. Compania a luat fiinta in urma cu 25 de ani, numara 7 milioane de utilizatori oficiali in intreaga lume si este prezenta in 106 tari. Autodesk investeste anual 20% din cifra sa de afaceri in domeniul cercetarii si dezvoltarii. Cel mai celebru produs Autodesk este AutoCAD, „parintele” multor altor aplicatii specializate. Programele Autodesk incorporeaza tehnologii de ultima ora si au o vasta aplicabilitate: mecanica, infrastructura, arhitectura, constructii civile, cartografiere, cadastru, digital media si servicii wireless de transfer al datelor, care imbunatatesc considerabil procesul de proiectare si de management al ciclului de viata al produselor (PLM).