1.600 de profesori din toata tara si de toate specializarile vor urma cursuri de utilizare a programului Think.com

Conform Memorandumului de Intelegere incheiat intre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului in 2006 si Oracle Romania, saptamana aceasta a inceput training-ul profesorilor care vor preda la clasa cu ajutorul platformei colaborative Think.com.
Programul Think.com a fost implementat ca proiect pilot in 16 scoli in 2006 si datorita succesului de care s-a bucurat, s-a decis extinderea acestuia la nivel national.

Oracle Romania va demara saptamana viitoare cea mai complexa initiativa educationala dedicata elevilor de gimnaziu si liceu: implementarea la nivel national a programului Think.com, o platforma colaborativa destinata procesului de invatare pentru elevi de toate varstele.

Trainingul de saptamana viitoare are 1.600 de profesori participanti care vor preda elevilor de la clasele a III-a pana la a XII-a, iar cursurile sunt sustinute de profesori instruiti de Oracle anul trecut, in cadrul proiectului pilot. Trainingul are loc in 13 locatii din 11 orase: Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Focsani, Targoviste, Craiova, Ploiesti, Pitesti si Constanta. Programul este acreditat la nivel national si certificat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului drept furnizor de continut educativ.

Scolile gimnaziale si liceale pot introduce programul Think.com sub forma unui curs optional sau ca activitate extracuriculara, pentru clasele III-XII, indiferent de specializarea acestora. Elevii construiesc pagini web pe care le folosesc pentru a lucra la teme date si pot lua legatura cu alti elevi sau profesori inscrisi in program, din toata lumea. Accesul la platforma Think.com se realizeaza pe baza de nume de utilizator si parola si se desfasoara sub supravegherea stricta a profesorilor.

“Programul oferit de Fundatia Educationala Oracle contribuie pe de o parte la diversificarea ofertei de servicii educationale, iar pe de alta parte la formarea personalului didactic pentru in scopul dezvoltarii la elevi a competentelor de utilizare a celor mai noi tehnologii, folosite in egala masura in lume si la noi in tara. In plus, elevii isi pot dezvolta de la varste foarte fragede acele «soft skills» necesare in desfasurarea oricarei activitati, iar apartenenta la o comunitate internationala ii face mai deschisi, mai toleranti, mai pregatiti pentru societatea globala de astazi”, a declarat Megdonia Paunescu, Director in cadrul Directiei Generale de Management pentru Invatamantul Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului din Romania.

“Acest parteneriat este un bun exemplu care arata modul pozitiv in care companiile si guvernele pot colabora in beneficiul tinerilor. Prin implementarea acestui program, 160.000 de elevi pe an vor beneficia de un sistem modern de invatamant, care le permite sa fie in conexiune permanenta cu orice scoala din lume care este membra a acestei comunitati. Daca acestor elevi ii adaugam pe cei 80.000 de liceeni pe an care beneficiaza de programul Academiei Oracle, ne putem face o idee despre implicarea Oracle in sistemul public de educatie”, a spus domnul Stefan Cojanu, Managing Director Oracle Romania.