Facultatea de Agricultura din Craiova a implinit 60 de ani

Cadrele didactice si studentii Facultatii de Agricultura din cadrul Universitatii din Craiova au sarbatorit pe 22 noiembrie 60 de ani de invatamant agronomic in Banie.
Simpozionul omagial a coincis cu cea de-a treia editie a simpozionul international „Agricultura durabila – agricultura viitorului“, astfel incat la aceasta sarbatoare a mediului universitar craiovean au participat si reprezentanti ai unor facultati si institutii agricole din tara si din strainatate. Nu au lipsit de la acesta aniversare nici autoritati locale si judetene, oameni politici, precum si reprezentanti ai Casei Regale a Romaniei si fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu.
„Facultatea de Agricultura din Craiova este prima facultate a Universitatii din Banie infiintata prin decret regal al Regelui Mihai I in anul 1947, prin care s-au pus bazele invatamantului superior in Oltenia. De la momentul infiintarii si pana in prezent, Facultatea de Agricultura a reprezentat un puternic centru de formare profesionala in domeniul agronomic, pregatind de-a lungul timpului generatii de specialisti. Sarbatorim astazi 60 de ani de invatamant agronomic in Oltenia si prin simpozionul international «Agricultura durabila – agricultura viitorului», care se bucura de un real interes la nivel national si international“, a precizat prof. univ. dr. Mircea Badescu, decanul Facultatii de Agricultura din Craiova.