Ministrul Cristian Adomnitei s-a intalnit cu profesorii in judetul Brasov

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a participat pe 21 noiembrie la Conferinta Nationala a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, organizata la Poiana Brasov.
Ministrul le-a multumit organizatorilor pentru invitatie, fiind pentru prima data cand un ministru al Educatiei este prezent la conferinta nationala a acestei federatii sindicale. Ministrul Cristian Adomnitei a apreciat devotamentul membrii celor trei federatii sindicale din invatamant (FSLI, Federatia Sindicatelor Independente din Invatamant „Spiru Haret” si Federatia National Sindicala Alma Mater) fata de sistemul educational. Ministrul a adaugat ca revendicarile sindicale de la greva din anul 2005 au fost indeplinite.

„Cu bucurie vin sa va spun ca o parte din datoriile pe care societatea romaneasca le are de platit catre dvs. au fost achitate. Cum bine stiti, educatia va primi 6% din PIB, pentru prima data in istoria postdecembrista a Romaniei”, a declarat Cristian Adomnitei.

Ministrul a tinut sa precizeze ca si anul viitor cadrele didactice vor beneficia de majorari salariale, al caror cuantum va fi stabilit in urma consultarilor cu sindicatele. Cristian Adomnitei a vizitat apoi Universitatea «Transilvania» din Brasov. Aici, ministrul a promis Senatului transferarea a 30 de hectare din proprietatea Institutului de Cercetare a Cartofului in proprietatea universitatii. Aici, universitatea doreste sa construiasca mai multe spatii de studiu si cercetare, camine pentru studenti, precum si un teren de sport.

La Colegiul National „Andrei Saguna” din Brasov, ministrul Educatiei s-a intalnit cu directorii de gradinite, scoli si licee din judetul Brasov pe care i-a indemnat sa depuna toate eforturile pentru a cheltui integral banii alocati de MECT.

„Dupa cum stiti, prin Hotararea de Guvern nr. 1285 am schimbat procedurile de alocare a banilor. De la sfarsitul acestui an, ministerul vireaza banii direct Inspectoratelor Scolare. Competenta de cheltuire a fondurilor este, in acest fel, atribuita ISJ-urilor. Imi exprim speranta ca, in acest fel, va fi facilitata utilizarea tuturor fondurilor”, a declarat ministrul Cristian Adomnitei.

Ministrul Educatiei a mai precizat ca la inceputul anului viitor vor fi demarate doua dintre marile proiecte ale MECT, mai exact achizitionarea a 1000 de microbuze scolare si realizarea de laboratoare de informatica pentru fiecare scoala din Romania.