Sindicalistii din Caras-Severin solicita negocierea drepturilor cuvenite profesorilor

Sindicatul Invatamantului Preuniversitar Caras-Severin, apartinand Federatiei Educatiei Nationale, a solicitat Inspectoratului Scolar Judetean intrunirea Comisiei Paritare, pentru negocierea drepturilor cuvenite salariatilor din invatamant.
Mai exact, este vorba despre acordarea tichetelor cadou si a tichetelor de cresa, plata celui de-al 13-lea salariu in luna decembrie, precum si reducerea normei didactice cu doua ore pentru tot personalul didactic de predare cu o vechime efectiva in invatamant de peste 25 de ani si grad didactic I.

Vicepresedintele FEN, Maria Zvarici, si presedinte al Sindicatului din Invatamantul
Preuniversitar, a precizat ca in urma solicitarilor sindicatelor bucurestene afiliate FEN, toti angajatii din sistemul de invatamant din Capitala vor beneficia de aceste drepturi,
motiv pentru care si celelalte sindicate din tara au inceput deja procedurile pentru acordarea respectivelor drepturi salariale suplimentare.

In urma unei sentinte civile, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, s-a hotarat ca activitatea desfasurata in zilele de 7, 14 si 21 octombrie sa fie remunerate conform contractului colectiv de munca.