Ministrul Adomnitei a fost prezent la reuniunea pe teme de educatie de la Tirana

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a participat pe 4 decembrie, la Tirana, la reuniunea grupului de lucru din cadrul Pactului de Stabilitate
in Sud-Estul Europei pe teme de educatie, a declarat purtatorul de cuvant al
ministerului, Mihaela Suciu.
Potrivit acesteia, evenimentul, primul sub presedintia Romaniei, a marcat oficial crearea Task Force “Dezvoltarea Capitalului Uman”. Cu acest prilej, Cristian Adomnitei a prezentat propunerile Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului de dezvoltare a cooperarii regionale in domeniul educatiei si cercetarii.

“Cristian Adomnitei si ministrul federal al Educatiei, Artelor si Culturii al Austriei, Claudia Schmied, au semnat in data de 23 august, la Viena, Declaratia de intentie in vederea consolidarii si dezvoltarii cooperarii in domeniile educatiei, stiintei si cercetarii, in scopul de a sprijini si de a dezvolta capitalul uman in sud-estul Europei. Declaratia stipula transferul presedintiei Task Force Educatie si Tineret de la Austria la Romania”, a afirmat purtatorul de cuvant al MECT.

Conform documentului semnat in luna august, Romania si Austria vor contribui la continuarea dialogului european in ceea ce priveste domeniile educatiei si cercetarii, angajandu-se sa participe la un proces permanent pentru dezvoltarea capitalului uman.