Peter Kovacs este noul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a semnat decizia de numire a lui Peter Kovacs in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Tineret.
Peter Kovacs il va inlocui la conducerea ANT pe Borbely Karoly, care a fost numit ministru al Comunicatiilor, in locul lui Iuliu Winkler, care a devenit europarlamentar.

Peter Kovacs s-a nascut la 22 mai 1974 la Targu Mures si este absolvent al Facultatii de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii ”Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Dupa o scurta activitate in calitate de redactor de emisiuni pentru tineret la studioul teritorial al Radio Cluj, Peter Kovacs se remarca in calitate de organizator al unor evenimente politice, incepand de la alegerile parlamentare din 2004.

A fost, intre altele, organizator principal al Congresului UDMR din 2007, dar si al caravanei de informare pentru tineret “Iubesc Europa”, din 2006. In prezent este vicepresedinte executiv al UDMR si seful Departamentului pentru organizatiile teritoriale.