ISJ Brasov a solicitat de patru ori mai multi bani pentru 2008

Conducerea Inspectoratului Scolar Brasov a solicitat Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru anul 2008 suma de 263,8 miliarde de lei, necesara investitiilor pe care institutia judeteana ar dori sa le inceapa in acest an.
“Daca anul trecut am cheltuit toti banii alocati, adica suma de 60 de milioane, pentru acest an am solicitat de patru ori mai mult. Vom vedea daca ministerul ne va aproba toate proiectele pe care ni le-am propus” – a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, seful Inspectoratului Scolar Brasov, prof. Carmen Tanasescu.

Printre proiectele propuse se numara construirea a 42 de gradinite noi, in afara de cele 20 care se vor finaliza in acest an, construirea a 47 de sali de sport, atat in mediul rural, cat si in mediul urban, pentru care terenurile au fost deja identificate. De asemenea, o alta propunere vizeaza construirea unui campus scolar la Predeal, cu specific vocational, tehnologic si teoretic.

“In primul rand, dorim ca acest campus sa aiba un profil specific sporturilor de iarna de performanta si de turism. De aceea, ne-am gandit ca, pe langa celelalte imobile aferente, sa se construiasca si o pensiune didactica, unde elevii sa faca practica. Ar fi singura unitate de invatamant de acest fel de pe Valea Prahovei” – a afirmat Tanasescu. Ea a aratat ca s-a mai propus construirea in Brasov a unui campus cu profil auto si a unui liceu de muzica nou, deoarece cladirea actuala este revendicata.

In ceea ce priveste investitiile care vor incepe in acest an si pentru care exista aprobarea ministerului, inspectorul scolar general a anuntat inceperea constructiei campusului scolar din Brasov cu profil tehnologic combinat cu alte doua profiluri, sport de performanta si turism. Pe langa corpurile de cladiri necesare desfasurarii procesului de invatamant se va mai construi un bazin de inot acoperit, internat si un bloc de garsoniere pentru cadrele didactice.

Alte trei campusuri vor mai lua fiinta la Rasnov, Fagaras si Rupea, unde exista o serie de cladiri vechi care urmeaza sa fie modernizate, constructii noi fiind doar pentru internatele celor trei campusuri. Pentru cele patru campusuri exista finantarea aprobata de 40 de milioane. Termenul de finalizare este sfarsitul anului 2008 pentru cele din Rasnov, Fagaras si Rupea, iar pentru cel din Brasov, anul 2009.

Carmen Tanasescu a mentionat ca, pe langa aceste investitii, vor continua reabilitarea si reparatiile in scolile din judet unde se impune acest lucru.

Conducerea Inspectoratului Scolar Brasov spera sa aiba sustinere din partea ministerului pentru proiectele propuse, sustinand ca are nevoie de aceste obiective si ca va face tot posibilul ca ele sa se realizeze, a explicat Carmen Tanasescu, care din luna februarie va trebui sa fie prezenta si la sedintele Senatului, unde a luat locul unui coleg devenit europarlamentar.