Sindicalişti fac plângere penală împotriva inspectorului general şcolar din Bucureşti

alexandrescu cristian.jpgOrganizaţiile sindicale din Bucureşti afiliate la cele trei federaţii sindicale reprezentative din învăţământul preuniversitar au decis marţi să depună plângere penală împotriva inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti , Cristian Alexandrescu, pentru abuz în serviciu.

Alături de acesta, sindicaliştii vor mai depune plângeri penale împotriva a şefului Serviciu Audit în cadrul ISMB, Sorin Movileanu, şi a contabilului-şef Aura Vasile, tot pentru abuz în serviciu.

Totodată, sindicaliştii vor să acţioneze în instanţă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru nerespectarea clauzelor cuprinse în contractul colectiv de muncă unic la nivelul ISMB în materia dialogului social. Sindicaliştii vor să emită o circulară comună în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti prin care să se explice poziţia sindicatelor în cadrul şedinţelor comisiei paritare la nivelul ISMB în perioada 17 februarie – 15 martie 2010.

De asemenea, pe 24 martie va fi organizat un miting comun la sediul Inspectoratului cu participarea a cel puţin o mie de persoane.
Aceste măsuri, susţin sindicaliştii, sunt luate în urma constatării unei “totale lipse de interes a reprezentanţilor ISMB faţă de problemele acute existente în reţeaua de învăţământ bucureştean, generate de lipsa unor precizări scrise din partea inspectoratului şcolar, precum şi lipsa totală a dialogului social la acest nivel în aceasta materie”. AGERPRES