247 de candidaţi pentru cele 231 posturi de directori şi adjuncţi ai unităţilor de învăţământ din judeţul Maramureş

definitivat.jpgUn număr de 247 de cadre didactice s-au înscris la concursul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş pentru ocuparea celor 168 de posturi de director şi respectiv 63 de posturi de director adjunct, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adriana Meşter.

“Avem înscrise 247 de cadre didactice pentru posturile de director, respectiv director adjunct într-o serie de unităţi şcolare atât în mediul urban cât şi în cel rural. Înscrierile au fost făcute pe platforma electronică a ISJ Maramureş şi avem 189 de persoane care candidează pentru funcţia de director şi alte 58 de persoane pentru funcţia de director adjunct. Pe 7 octombrie , vor fi afişate rezultatele verificării îndeplinirii condiţiilor de înscriere a candidaţilor şi, din acel moment, intrăm în etapa pregătitoare examenelor”, a spus Adriana Meşter.

Conform acesteia, în perioada 13-14 octombrie, ISJ Maramureş va elabora graficul desfăşurării probelor de evaluare a CV-ului şi a probelor de interviu, urmând ca în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie să se desfăşoare probele de concurs. În 18 noiembrie vor fi afişate rezultatele concursului. Depunerea contestaţiilor a fost stabilită pentru perioada 21-23 noiembrie, iar între 24 noiembrie – 9 decembrie se vor soluţiona contestaţiile şi afişa rezultatele.

Validarea în consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş a rezultatelor finale şi transmiterea acestora către Ministerul Educaţiei va avea loc în 16 decembrie.
Cadrele didactice declarate admise în urma concursului vor semna un contract de management cu ISJ Maramureş pentru o durată de patru ani. “Cadrele didactice admise în posturile de director, respectiv director adjunct vor semna cu instituţia un contract de management al cărui durată se întinde pe patru ani din momentul preluării postului (…) De asemenea, în cazul în care vor exista cazuri de unităţi şcolare unde niciun cadru didactic nu şi-a exprimat intenţia de a intra la concurs, funcţia de director sau de director adjunct va fi preluată de către un cadru didactic titular în învăţământ, care îndeplineşte condiţiile specifice ocupării acestei funcţii, până la organizarea următorului concurs, dar nu mai târziu de finalul anului şcolar aflat în curs”, a mai spus Adriana Meşter. AGERPRES