Finalizarea lucrărilor de reabilitare a 60 de şcoli din judeţul Mureş necesită 55 de milioane de lei

Pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare începute în 60 de şcoli din judeţul Mureş în perioada 2006-2008 este nevoie de 55 de milioane de lei, se arată într-un raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, prezentat miercuri în şedinţa Colegiului Prefectural.

Raportul precizează că în peste jumătate dintre cele 60 de unităţi de învăţământ lucrările sunt executate în proporţie de peste 50%, însă există şi lucrări aproape de finalizare, al căror stadiu de execuţie depăşeşte 90% şi unde mai e nevoie de doar câteva zeci de mii de lei. Printre acestea se regăsesc şcolile generale din Crăieşti, Reghin-Apalina, Iernut, Tâmpa, Satu Nou, Grupul Şcolar ‘Bocskai Istvan’ din Miercurea Nirajului, grădiniţele cu program normal din Saschiz şi Voivodeni, şcolile generale din Băgaciu şi Ideciu de Jos.

Potrivit ISJ Mureş, numai în două dintre acestea, stadiul de execuţie este sub 10%, la şcoala generală din Solovăstru, unde lucrările sunt executate în proporţie de 7,67% şi la grădiniţa de la Râciu, unde s-au executat doar 3,76% din lucrări.

În aceste an nu au fost alocate fonduri de la bugetul de stat pentru niciuna dintre aceste lucrări. AGERPRES