Peste o suta de scoli din Dambovita nu au autorizatii sanitare

scoala-in-reparatii.jpgPeste o suta de unitati de invatamant, majoritatea din mediul rural, din judetul Dambovita nu au autorizatie sanitara de functionare, conform datelor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).
Motivele pentru neacordarea autorizatiei sunt, in principal, degradarea cladirilor, lipsa apei potabile si grupuri sanitare necorespunzatoare. ”Multe dintre scolile din judet sunt in reabilitare si vor rezolva aceste probleme, insa sunt si unitati care vor ramane fara autorizatie. Pentru 101 de unitati scolare din totalul de 660 nu prea sunt sanse de obtinere a acestor documente pana la inceperea unui nou an scolar”, a declarat inspectorul scolar adjunct Gheorghe Dondorici.

Conform acestuia, sunt aproximativ 50 de unitati scolare in reabilitare, dar lucrarile stagneaza din cauza fondurilor insuficiente. Inspectorul scolar adjunct Gheorghe Dondorici spune ca Inspectoratul Scolar Judetean are datorii de peste zece milioane de lei catre constructori. In acest sens prefectul judetului Dambovita, Iancu Caracota, a solicitat o situatie a lucrarilor de la scoli si a fondurilor necesare pentru a face demersuri in obtinerea de bani de la nivel guvernamental.