Ministrul Adomnitei vrea campus sportiv in fiecare judet

In fiecare judet ar trebui sa se construiasca si cate un campus sportiv, a declarat ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei.
“Vor fi construite cate trei campusuri scolare in fiecare judet, printre care unul pentru grupuri sportive. Am incurajat fiecare judet sa stabileasca drept prioritara in actiunile sale si un campus cu profil sportiv. Judetele trebuiau sa ne trimita cele trei locatii in care sa fie construite campusurile”, a afirmat ministrul.

El a precizat ca in fiecare judet va fi construit cate un bazin de inot de 25 de metri cu sase culoare, iar in judetele mari cate doua. De asemenea, fiecare sector al Bucurestiului va avea cate un bazin. “Asteptam propunerile pentru a vedea unde sa amplasam aceste bazine. Licitatiile pentru bazinele de inot, salile de gimnastica si gradinite vor incepe in foarte scurt timp pentru a avea timp”, a explicat Adomnitei.

Referindu-se la locurile in gradinite, ministrul a spus ca deja ministerul a primit de la Institutul National de Statistica situatia tuturor copiilor nascuti in Romania dupa 1 ianuarie 2005 pana la jumatatea anului 2007. “Stim in fiecare comuna si oras, cati copii s-au nascut. Comparand necesarul de locuri cu cele disponibile, vom vedea unde si cate locuri vor fi necesare. Situatia in gradinite se va rezolva pe parcursul a trei ani. Nu ma asteptam ca primarii sa dea terenuri pentru acest lucru. Pentru gradinite, vor fi construite cladiri cu parter plus etajul 1 in curtea scolilor, separat si nu in acelasi corp”, a explicat Adomnitei.

Referindu-se la ministatiile de epurare apelor pentru scoli, ministrul Educatiei a precizat ca acestea vor construite numai in localitatile unde nu s-a prevazut retea de canalizare pana in 2009. “Costurile pentru ministatiile de epurare a apei in scoli sunt mici. Avem bani pentru a dota cu mini statii 8.000 de locatii. Fonduri sunt in buget, daca va mai fi nevoie vom mai primi prin redimensionarea bugetului”, a afirmat ministrul.