Ministrul Cristian Adomnitei sustine ca a fost contestat modul de implementare a tezei unice

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a declarat ca in sesiunea a doua a tezelor cu subiect unic, care va incepe in luna mai, ministerul va fi mult mai atent in respectarea cu strictete a desfasurarii corecte a tezelor cu subiect unic.
“Vom fi atenti ca elevii care invata bine sa nu fie dezavantajati”, a spus ministrul.
Adomnitei a precizat ca nu a fost contestat principiul tezei cu subiect unic, ci metodele “proaste” de implementare a tezei si faptul ca s-a copiat. “Prin teza cu subiect unic se face evaluarea continua si mult mai putin stresanta a elevului. Le-am transmis colegilor mei ca nimic nu este mai rau decat sa-i invatam noi, profesorii, pe copii, la clasa a VII-a sau a VIII-a, ca daca esti smecher si copiezi sau vine profesorul si-ti da subiectele o sa reusesti. Ii invatam rau pe copiii asa si mai ales ii dezavantajam pe cei care invata”, a spus ministrul Educatiei.

In opinia sa, este necesar ca inspectoratele scolare sa redescopere impreuna cu dascalii menirea de a pastra corectitudinea evaluarii si a desfasurarii tezelor cu subiect unic. Potrivit lui Adomnitei, copiatul la tezele unice nu a avut loc decat “punctual” si nu a fost o “chestiunea de nivel mare”.

Cristian Adomnitei a reamintit ca MECT va organizarea sesiunea speciala a testelor nationale in luna februarie, pentru copiii care nu le-au trecut anul acesta sau anul trecut sau nu s-au prezentat.