Cristian Adomnitei anunta ca tezele cu subiect unic se mentin si pentru viitorul an scolar

Tezele cu subiect unic vor fi mentinute si in viitorul an scolar pentru elevii de clasa a VII-a si a VIII-a, a anuntat ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei.
Ministrul a amintit ca anul scolar 2007-2008 este primul in care a fost introdusa teza cu subiect unic ca o masura concreta de a se face o evaluare continua a elevilor. In opinia lui Cristian Adomnitei, testele nationale mergeau pe principiul evaluarii punctuale la incheierea ciclului gimnazial si nu duceau la o evaluare a competentelor elevului, ci doar la o ierarhizare a celor care urmau sa intre la liceu.

“Un examen foarte stresant, care nu dadea o masura corecta asupra nivelului de pregatire a unui elev. Sunt copii care sunt capabili sa invete pe ultima suta de metri si sa uite a doua zi tot ceea ce au invatat si sa obtina o nota buna la examen, nota care nu este egala cu volumul de cunostinte. De asemenea, sunt copii emotivi care pot claca din cauza emotiilor, iar nota obtinuta la acel test national sa fie una foarte mica”, a declarat ministrul Adomnitei. Potrivit ministrului, metodologia trebuie sa fie aceea a unei teze si nu a unui examen national, deoarece se merge pe ideea ca trebuie evitat sa se induca o stare de stres elevilor.

“Din toamna va ramane tot teza cu subiect unic, pentru ca astfel avem o radiografie semestriala la nivelul intregii tari asupra capacitatii elevului de a raspunde la aceeasi intrebare, dar si cum evolueaza acesta pe parcurs”, a precizat Adomnitei.