Doua licee brailene se vor transforma in campusuri scolare

Doua licee din Braila se vor transforma in campusuri scolare, in cadrul unui proiect privind asigurarea accesului egal la educatie pentru toti elevii si imbunatatirea calitatii educatiei si formarii profesionale.
Potrivit inspectorului scolar Dana Turcu, de la ISJ Braila, prin programul de campusuri scolare se vor oferi comunitatilor locale unitati scolare multifunctionale, pentru educarea si pregatirea elevilor. “Au fost selectate scoli care nu au mai fi beneficiat de finantari prin alte programe sau proiecte si s-au avut in vedere si liceele, alaturi de grupurile scolare. Timpul de executie a acestor campusuri este de aproximativ doi ani”, a declarat Dana Turcu.
Un astfel de campus scolar va cuprinde scoala propriu-zisa, spatii de cazare pentru elevi, cantina, baza de practica pentru meserii si specializari, ateliere scoala, baza sportiva, sala de sport si terenuri sportive si spatii de cazare pentru cadrele didactice, dotate si utilate corespunzator.

Pretul estimat de infiintare a unui campus scolar este de 3-4 milioane de euro, finantarea urmand sa fie asigurata de Ministerul Educatiei si Cercetarii.