MCTI sustine colaborarea dintre mediul academic si cel privat pentru dezvoltarea cercetarii si inovarii

Secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei, Zoltan Somodi, a participat pe 30 ianuarie la inaugurarea primului Centru de Inovare Microsoft (CIM) din Romania pentru aplicatii de business (CRM, ERP, SCM), deschis la Universitatea Romano-Americana.
Centrul de aplicatii inovatoare, initiat de Microsoft Romania in parteneriat cu Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, are ca obiectiv cresterea competentei studentilor in domeniul aplicatiilor de business. In cadrul Centrului, studentii vor avea posibilitatea sa lucreze impreuna cu profesionistii din domeniul IT&C, sa initieze dezvoltarea unor noi aplicatii, sa testeze programe pe arhitecturi diverse.

“Mediul universitar este interesat de crearea unor noi leg aturi intre aptitudinile academice si abilitatile practice, profesionale, necesare pentru a avea succes pe piata locurilor de munca. Ministerul Comunicatiilor saluta parteneriatele dintre mediile academic si cel privat, pe aceasta cale viitorii angajatori se implica direct in activitatea de practica a studentilor. Acest lucru ii va ajuta pe tinerii absolventi sa se adapteze rapid la cerintele existente pe piata la nivel european”, a precizat secretarul de stat pentru IT Zoltan Somodi.

Programele de masterat pentru specializarea Informatica economica si Sisteme Informatice Manageriale din cadrul Facultatii de Informatica Generala au prevazute cursuri de sisteme integrate ERP si CRM, utilizate in practica de laborator. Aceleasi cursuri se regasesc in programa mai multo r facultati din cadrul Universitatii Romano-Americane.

Inaugurarea centrului inovator pentru aplicatii de business a reunit membrii din conducerea Universitatii Romano-Americane, studenti si personalitati din sectorul IT&C.

La finalul evenimentului, organizatorii au participat la o dezbatere pe tema implementarii de solutii, a integrarii si particularizarii acestor tehnologii din perspectiva companiilor care dezvolta produse software.