Mircea Miclea propune realizarea de consortii intre licee si scoli

miclea-mircea.jpgPresedintele Comisiei prezidentiale de invatamant, Mircea Miclea, a propus, in cadrul unei dezbateri privind pachetul de legi ale Educatiei, realizarea de consortii intre licee si scolile generale.
In opinia sa, profesorii din licee nu vor mai avea “teama” ca nu va mai functiona clasa a IX-a in cadrul liceului, ci va fi in cadrul gimnaziului la scolile generale. Astfel, potrivit presedintelui Comisiei prezidentiale, profesorii de la licee care vor pierde din norma didactica, in urma realizarii unui consortiu sa poata predea cateva ore la scolile generale.

Mircea Miclea a afirmat ca problemele privind pachetul de legi ale Educatiei ar putea fi rezolvate daca in paralel ar fi prezentata o strategie si scopul legii nou create. “Multa lume nu intelege ce vrea ministerul sa se realizeze. Astfel, prezentandu-le in paralel strategia si scopul legii ar intelege”, a spus Miclea.

Totodata, fostul ministru al Educatiei a declarat ca scoala trebuie sa creeze mai intai
“competente”. El a dat ca exemplu competentele digitale. Dupa realizarea de competente, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului ar trebui, in opinia lui Miclea, sa creeze programe scolare, iar apoi manuale.

In ceea ce priveste resursa umana, fostul ministru a precizat ca trebuie sa se cunoasca inca de la inceput competentele unui invatator, unui profesor. Presedintele Comisiei prezidentiale a spus, referindu-se la realizarea unui pact national pe
Educatie de catre partidele politice ca, in opinia sa, acest lucru nu este posibil.