100 de universitati internationale participa la RIUF 2008

riuf.jpgAproximativ 100 de universitati internationale vor participa la Targul international de universitati RIUF 2008, care va avea loc in zilele de 15 si 16 martie, la Teatrul National Bucuresti.
In 2008, evenimentul se va extinde cu doua editii regionale ce vor avea loc la Timisoara, pe 19 martie, si la Iasi, pe 21 martie. Potrivit comunicatului, RIUF este cel mai important eveniment de informare si interactiune dedicat tinerilor romani interesati de studii universitare si post-universitare internationale. Peste 100 de institutii educationale internationale vor oferi tinerilor romani acces la programe de studii universitare, masterat si doctorat sau programe de MBA. Vor mai fi prezenti agenti educationali ce vor oferi materiale si servicii de consiliere, centre culturale si de informare ce reprezinta sisteme educationale internationale, organizatii care vor prezenta programe de burse pentru
studii universitare / post-universitare, scoli ce ofera cursuri de limbi straine.

In paralel cu expozitia se vor desfasura o serie de evenimente conexe precum seminarii, prezentari, sesiuni de informare, conferinte si dezbateri, ce vor beneficia de prezenta a numerosi tineri romani studenti si absolventi ai unor institutii internationale de prestigiu. “In fiecare an oferim vizitatorilor sansa de a afla cum se aplica la un program international, cum se pregateste un dosar de admitere, cum este viata ca student in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franta sau Germania, precum si posibilitatea de a compara oportunitatile academice si de cariera oferite de universitatile din Romania cu cele oferite de universitatile internationale. Ca noutate in 2008, prin EDMUNDO – Serviciul de consiliere pentru studii in strainatate- prezentam tinerilor romani o gama larga de solutii de finantare – programe ce acopera integral sau aproape integral costurile de scolarizare, burse ce acopera pana la 40-60% din costurile de casa si masa, acces pe piata de munca/joburi part-time in tarile respective”, a declarat coordonatorul evenimentului, Alexandru Ghita.

Editia de anul trecut a atras 121 de expozanti din 20 de tari si peste 9.500 de vizitatori, elevi de liceu, studenti, absolventi de facultate/tineri profesionisti. Pentru 2008, organizatorii RIUF estimeaza prezenta a peste 15.000 de vizitatori la cele 3 editii. RIUF 2008 este organizat de grupul de companii educationale si organizatii nonguvernamentale
Educativa, ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala.