Compania „The Red Point” a fost prezenta la cea mai importanta conferinta internationala privind calitatea invatamantului din Republica Moldova

Compania „The Red Point” a avut o prezenta remarcata la Conferinta Internationala „Calitatea Invatamantului. Teoria si practica utilizarii Tehnologiilor Informationale si Comunicationale in Educatie”, organizata la Chisinau in cursul acestei luni.
Ministerul Educatiei si Tineretului al Republicii Moldova a organizat in perioada 12-13 martie 2008, la Chisinau, Conferinta Internationala „Calitatea Invatamantului. Teoria si practica utilizarii Tehnologiilor Informationale si Comunicationale in Educatie”.

Prezenta activa in procesul de modernizare si informatizare a sistemului de invatamant superior din Romania, compania The Red Point a raspuns cu deosebit interes invitatiei organizatorilor de a participa la acest eveniment, cu atat mai mult cu cat subiectele de discutie abordate reflecta aria de expertiza a companiei.

Evenimentul si-a propus sa aduca in discutie aspecte legate de: informatizarea sistemului de invatamant din Republica Moldova, utilizarea tehnologiilor informationale in educatie, impactul implementarii TIC asupra calitatii educatiei, pregatirea cadrelor didactice pentru utilizarea TIC in procesul didactic.

Participarea The Red Point la aceasta conferinta internationala ofera posibilitatea afirmarii expertizei companiei in domeniul educational, realizarea de noi parteneriate pe termen lung si oportunitati de colaborare in domeniul educatiei.

Evenimentul a beneficiat de participarea reprezentantilor din domeniul educatiei – directori, specialisti, experti – din Bulgaria, Azerbaidjan, Armenia, Estonia, Lituania, Ucraina, Albania, Cipru, Letonia, Georgia, dar si de prezenta exponentilor Consiliului Europei – Franta, Unesco Moscova, Microsoft Europa, Siveco Romania. La conferinta a participat si conducerea ministerelor Educatiei din patru tari: Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului din Romania, Cristian Adomnitei, Ministrul Invatamantului din Republica Moldova, Vladimir Tvircun, Viceministrul Educatiei si Stiintei din Bulgaria, V. Atanasov si Viceministrul Educatiei din Azerbaidjan – Irada Guseinova.