PD-L face plangere penala impotriva inspectorului scolar general din Constanta

sarbu_marian.jpgPresedintele filialei constantene a PD-L, Stelian Dutu, a anuntat ca va depune plangere penala impotriva sefului Inspectoratului Scolar Judetean, Marian Sarbu, pentru eliminarea de la finantare a unitatilor scolare din localitatile cu primari PD-L.
Potrivit acestuia, seful ISJ a taiat de pe lista de finantari scolile si gradinitele din localitatile administrate de primari PD-L, la indicatiile directe ale presedintelui Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu. “In aceasta saptamana, inspectorul general Marian Sarbu a cedat presiunilor presedintelui Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, care, prin adresa scrisa, se pare, i-a cerut sa elimine de la finantare toate unitatile scolare din judetul Constanta, acolo sunt primari PD-L si sa se redistribuie acele fonduri catre unitati scolare din localitatile cu primari liberali”, a declarat Stelian Dutu.

Din acest motiv, el a anuntat ca va face plangere penala impotriva inspectorului scolar general pentru abuz in serviciu si il va informa si pe ministrul Educatiei de cele intamplate.

In replica, la declaratia liderului PD-L, Marian Sarbu a respins acuzatiile, afirmand ca fondurile sunt alocate dupa prioritati si nu dupa culoare politica a edililor locali. “Se fac tot felul de declaratii si speculatii in aceasta perioada, caci sunt de efect in campania electorala, cand fiecare trebuie sa scoata in evidenta diversi lideri politici locali si, probabil, vor mai fi asemenea acuzatii denigratoare, fara temei legal”, a declarat Marian Sarbu.

El sustine ca, de cand se afla la conducerea ISJ, din vara lui 2007, fondurile au fost impartite fara discriminare, netinandu-se cont de partidul din care fac parte primarii.