Interes redus pentru posturi de conducere in scolile din Teleorman

Numai 42 de profesori din judetul Teleorman s-au inscris pentru ocuparea posturilor vacante de directori, in cele 76 de unitati de invatamant gimnazial din mediul rural unde mandatul actualilor conducatori a expirat.
Intre conditiile de participare se numara vechimea de cinci ani in invatamantul preuniversitar, detinerea cel putin a gradului didactic doi, cunoasterea unei limbi straine si a utilizarii calculatorului, rezultatele finale urmand a se stabili in functie de punctajul obtinut dupa evaluarea proiectelor de dezvoltare institutionala.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Teleorman, Luminita Pintur, a declarat ca, asemenea situatiei din anii trecuti, interesul este foarte scazut mai ales pentru scolile din zonele indepartate ale judetului. Potrivit sursei citate, la scolile unde nu s-au facut inscrieri la concurs, directorii vor fi numiti cu delegatie.

La concursul pentru ocuparea a 29 de posturi de directori de gradinite din localitati urbane si rurale din Teleorman, care a avut loc recent, nu au fost multi candidati, dar, chiar si asa, din cel 19 candidati inscrisi, doar 14 au obtinut punctajul minim necesar unei astfel de functii.