Pachetul de legi ale educatiei va fi pe masa Guvernului dupa alegerile locale

Pachetul de legi ale educatiei va fi inaintat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului Guvernului dupa alegerile locale, a declarat ministrul Cristian Adomnitei.
Potrivit acestuia, la minister au fost adunate peste 10.000 de propuneri, pareri si argumente la pachetul de legi lansat in dezbatere publica in data de 17 decembrie 2007.
“Urmeaza ca intre 5 mai si 5 iunie sa aiba loc intalniri intre reprezentantii Ministerului
Educatiei, Cercetarii si Tineretului si partenerii de dialog social, astfel incat pana la finalul lunii iunie sa putem pune punct formei finale a proiectului de legi ale educatiei”
, a afirmat ministrul. Adomnitei a spus ca este foarte posibil ca pachetul de legi sa ajunga pe masa Parlamentului pana la finalul lunii iunie.

Ministrul Educatiei a anuntat ca, in timpul concediului pe care si-l va lua pentru a candida pentru Primaria Iasi, cei trei secretari de stat se vor ocupa de responsabilitatile din minister. Astfel, dreptul de semnatura al ministerului il va avea secretarul de stat pentru invatamant superior Remus Pricopie, de examenul de bacalaureat se va ocupa secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar Svetlana Preoteasa, iar de tezele cu subiect unic secretarul de stat Gabriela Pastor.