Tariceanu: “Salariile din invatamantul universitar trebuie majorate pentru debutanti”

Media castigurilor salariale in sectorul invatamantului este de 2.400 lei, iar sindicatele trebuie sa inteleaga ca majorarile trebuie sa se indrepte catre debutanti, a declarat prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu, in cadrul unei intalniri cu studentii Academiei de Studii Economice din Bucuresti.
Premierul a aratat ca Guvernul majoreaza in fiecare an salariile din invatamant, in conditiile in care cadrele didactice isi asigura venituri importante din sporuri si numarul de ore predate.

Tariceanu a recunoscut insa ca in cazul tinerelor cadre didactice, in special din invatamantul universitar, exista o diferenta mult prea mare fata de salarizarea gradelor universitare superioare. Seful Executivului a aratat ca si sindicatele din invatamant trebuie sa inteleaga acest lucru.

“Trebuie sa inteleaga ca majorarile mai consistente in acest moment trebuie sa se indrepte catre cei care sunt debutanti si asistenti si poate intr-o masura mai mica catre zona conferentiarilor si profesorilor universitari”, a spus prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu.