Senatorul Mihaela Popa a depus o propunere legislativa privind depolitizarea educatiei

popamihaela.jpgSenatorul PNL Mihaela Popa a depus o propunere legislativa ce vine in ajutorul depolitizarii educatiei. Pe modelul functionarilor publici, inspectorii scolari si directorii unitatilor de invatamant preuniversitar nu vor mai putea sa detina functii de conducere, alese sau numite, in cadrul partidelor politice.

“Vin cu aceasta initiativa legislativa pentru a contribui la o depolitizare reala a educatiei. Ca om din invatamant cunosc bine sistemul si stiu ce inseamna ca directorii si inspectorii scolari sa fie afectati de deciziile politice. Trebuie sa avem curajul sa depolitizam cu adevarat educatia pentru a ne asigura ca profesionalismul si calitatea in educatie nu sunt diminuate de o anumita situatie sau de un anumit interes”, a declarat senatorul PNL Mihaela Popa

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.1/2011 – Legea Educatiei Nationale, initiata de senatorul PNL Mihaela Popa, a fost inregistrata la Biroul Permanent al Senatului cu numarul 339/29.05.2013.