Colegiul Tehnic Cai Ferate Pascani se mandreste cu elevii care l-au reprezentat la concursurile scolare nationale si internationale

unirea_pascani.jpgCalitatea activitatii didactice desfasurate la Colegiul Tehnic Cai Ferate Pascani a fost confirmata de-a lungul timpului de premiile obtinute la olimpiadele si concursurile scolare.
In ultimii ani, scoala din Pascani a adunat 8 distinctii olimpice nationale la profilul servicii, din care 3 locuri I. In 2008, elevii de la Colegiul Tehnic Cai Ferate Pascani au obtinut pentru al doilea an consecutiv locul 1 pe tara la specializarea Administratie Publica.

Educatia economica construita in unitatea scolara din Pascani nu a fost recunoscuta doar la olimpiada nationala de la profilul servicii. Jocul afacerilor, simularea pietelor este o activitate curenta in laboratorul scolii atunci cand elevii se transforma in angajati ai celor 3 firme de exercitiu: F.E. „U Moments” S.A., F.E. „Space Design” SRL si F.E. „Sofia” SRL. Echipele de la aceste firme au participat la sapte targuri internationale: Timisoara (2003 si 2007), Praga (2004 si 2008), Zagreb (2005), Bratislava (2007) si Plovdiv (2008). In ultimul an firma de exercitiu „U Moments” SA a obtinut trei premii internationale: doua premii pentru „The Best Electronic Presentation” si un premiu la categoria „Catalog profesional”. Targurile la care am participat au adus o recunoastere internationala a activitatii elevilor pascaneni.

De asemenea, in acest an, elevii de la Colegiul Tehnic Cai Ferate Pascani au inregistrat rezultate deosebite si la concursurile scolare nationale “A. Haimovici” la matematica (un premiu I, prin eleva Cristina Amariei), “St. Procopiu” la fizica (doua premii I, prin elevii Stefan Baciu si Ion Preuteanu), “Gr. Cobalcescu” la geografie (un premiu I, obtinut de elevul Ilie Luca) si “Petru Poni” la chimie (un premiu I, prin eleva Mihaela Popa). De asemenea, in acest an, la concursurile scolare nationale, liceul pascanean a obtinut alte cinci premii II, noua premii III si 23 de mentiuni

“Folosindu-se din plin intregul potential uman si profesional, dotarile actuale, Colegiul Tehnic Cai Ferate Pascani se dovedeste a fi o puternica unitate scolara de profil si de cultura generala, care ofera posibilitatea unui mare numar de tineri de a se realiza profesional, cu deschidere spre variate domenii ale vietii sociale, precum si spre invatamantul universitar”, mentioneaza Liliana Centea, directorul Colegiului Tehnic Cai Ferate Pascani.