Programul “Profesionistii de maine”, derulat de Policolor, a continuat si in anul scolar 2007 – 2008

policolor_20mai.jpgPolicolor este recunoscuta ca o companie ce se implica atat in activitati de responsabilitate sociala, cat si in campanii de educare a publicului in ceea ce priveste alegerea si utilizarea produselor de pe piata materialelor de constructii, organizand in intreaga tara cursuri de initiere si/sau perfectionare pentru diverse categorii de persoane, fie ei specialisti in domeniu sau simpli amatori.
Unul dintre aceste programe il reprezinta “Profesionistii de maine”. Acesta este derulat de Policolor in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si se adreseaza elevilor din Scolile de Arte si Meserii.

Initiat de Policolor inca din 2005, prin divizia DEKO Professional, programul “Profesionistii de maine” are ca scop aducerea in scolile de specialitate din intreaga tara a ultimelor tendinte de pe piata materialelor de constructii si amenajari. In fiecare an, Policolor prezinta viitorilor specialisti in sectorul constructiilor cele mai noi produse si tehnologii din acest domeniu de activitate.

In anul scolar 2007 – 2008 cursurile fost structurate in 6 module si s-au desfasurat in perioada de practica, iar de acestea au putut beneficia 1200 de elevi din 32 de scoli.

Pentru a dovedi insusirea cunostintelor acumulate pe parcursul cursului, elevii de la Scoala de Arte si Meserii din Calarasi au ales ca la sfarsitul celor 6 module sa isi arate indemanarea, reamenajand cu sprijinul specialistilor Policolor laboratorul de constructii. Pentru acest lucru, elevii au folosit tencuieli decorative, pardoseala autonivelanta DEKO Epoxi E3111 si sistemul IRIS Creative Effect.

Un alt moment important din timpul desfasurarii cursurilor l-a marcat lectia deschisa sustinuta in data de 10 aprilie la Scola de Arte si Meserii Giurgiu de catre elevii clasei a X-a finisori, impreuna cu dna professor Petra Sirbu. La aceasta lectie dechisa au participat 16 elevi si 25 de cadre didactice – directori de licee, profesori si maistri din Giurgiu, alaturi de dna Daniela Dinaci – Inspector de Specialitate Tehnica din cadrul Inspectoratului Judetean Giurgiu.

Scopul acestui eveniment l-a constituit prezentarea noilor materiale de constructii, a tehnologiilor si a tendintelor din piata de constructii, cunostinte insusite de elevi in urma participarii la cursurile organizate de Policolor, informatii ce nu pot fi gasite in manualele scolare.

Programul “Profesionistii de maine” se va incheia in anul scolar 2007 – 2008 cu un concurs interscolar national, la care vor participa cei mai buni elevi ai scolilor partenere.

Concursul va avea loc in iunie, iar cei mai buni vor fi premiati de catre Policolor cu premii mai mult decat tentante: camere foto si video, telefoane mobile, truse de scule etc.