Noul Renault Fluence, dinamic si tehnologizat

renault_fluence1.jpgNoul cRenault Fluence este un model cu prestanta si o referinta pe segmentul sau, remarcandu-se prin designul fluid si elegant, dinamism si modernitate.

Prin proportiile sale echilibrate, 4 622 mm lungime, 2 702 mm ampatament, 1 479 mm inaltime si 1 809 mm latime, Renault Fluence se inscrie in categoria berlinelor mari tricorp din segmentul C compact, fiind perfect adaptata nevoilor societatilor comerciale.
La interior sunt consolidate confortul si calitatea finisarilor, la care se adauga un accent sporit pe tehnologie.

Noul Renault Fluence propune, ca dotare optionala pe cvasi-totalitatea gamei, o inovatie majora: tableta multimedia integrata, Renault R-Link, conectata la Internet si la masina, ce permite accesul rapid la informatii si functii datorita ecranului tactil de 7”. Renault R-Link grupeaza functii multiple: sistem de navigatie, radio, telefonie, audiostreaming Bluetooth, muzica si posibilitatea de a conecta device-uri externe.

Noul Renault Fluence prioritizeaza fiabilitatea si siguranta rutiera. Rezultatele exceptionale sunt dovedite prin teste de rezistenta in conditii extreme. Modelul fost supus mai multor teste de anduranta in conditii extreme de rulare (temperaturi ridicate, conditii atmosferice si drumuri dificile). Au fost folosite peste 100 de vehicule si s-au parcurs aproape 5 milioane de kilometri in vederea reglarii tuturor parametrilor de calitate a masinii.

Mai mult, noul Renault Fluence este dotat inca de la primul nivel de echipare cu:

– ESP, ABS cu distributie electronica a fortei de franare,

– asistenta la franarea de urgenta si aprindere automata a avariilor ( A.F.U.),

– centuri de siguranta in 3 puncte cu pretensionare si limitator de efort pentru locurile din fata, centuri de siguranta cu limitator de efort pentru toate cele trei locuri din spate, airbag-uri pentru sofer si pasager

– martor de prindere a centurilor de siguranta ale soferului si pasagerului,

– 2 sisteme de fixare Isofix in 3 puncte pentru locurile laterale din spate,

– faruri lenticulare

– geamuri electrice fata

– aer conditionat manual

– oglinzi retrovizoare electrice si degivrante toate pentru mai mult confort si siguranta sporita la bord.

Modelul dispune de o gama de motorizari economice si performante. Un exemplu este motorul 1,6 dCi 130 CP, cel mai puternic din clasa sa pentru acest nivel de cilindree, ce surprinde si prin consumul redus de 4.6 l/100 km si nivelul scazut al emisiilor de CO2: 119 g CO2/km. De asemenea, noul motor 1.6 16V 115 CP, asociat unei cutii de viteze automate CVT X-Tronic, de ultima generatie aduce pe sosele un Fluence sprinten, cu reactii rapide, capabil sa asigure in acelasi timp economie de carburant si emisii reduse de CO2: 6.4l/100 km si 149 g de CO2/km. Impreuna cu motorul diesel 1,5 dCi 110 CP EDC, noul Renault Fluence propune o oferta dubla de transmisie automata atat benzina, cat si diesel.

Noul Fluence poate fi comercializat de la 14/900 euro (inclusiv TVA), pentru versiunea de intrare in gama, Authentique 1,6 16V 110 CP ajungand pana la 21.000 euro (inclusiv TVA) pentru versiunea Privilege 1,6 dCi 130 CP.