Un director de scoala acuza ISJ Vaslui de presiuni politice

Directorul unei scoli din comuna Falciu, Marian Darie, acuza conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui ca l-a amenintat cu eliberarea din functie din cauza ca nu este membru PNL.
Marian Darie a fost pana nu de mult presedintele organizatiei comunale a PNL Falciu, dar acum candideaza pe lista de consilieri locali a PSD si spune ca fostii colegi de partid il ameninta mereu de cand a demisionat din PNL.

“Domnul inspector general ajunct, Dorel Juverdeanu, mi-a spus ca va cere eliberarea mea din functie. Cat am fost membru PNL nu am avut nici o problema, acum, ca sunt la alt partid, activitatea mea a devenit, brusc, nesatisfacatoare” – a declarat Marian Darie.

In replica, inspectorul general scolar adjunct al ISJ Vaslui, Dorel Juverdeanu, a declarat ca directorul de la Scoala Falciu trebuie sa probeze ca a fost amenintat. “Fiecare spune ce vrea, dar cand faci astfel de afirmatii trebuie sa le poti proba. Am fost, intradevar, la Scoala Falciu, deoarece, in aceasta perioada, facem evaluarea tuturor directorilor unitatilor de invatamant din judet. Domnul Darie nu a avut un punctaj bun si a primit calificativul ‘nesatisfacator’, calificativ pentru care a si semnat. Voi propune, intr-adevar, Consiliului de Administratie al ISJ Vaslui eliberarea sa din functie” – a declarat Juverdeanu.