FEN solicita demiterea ministrului Educatiei

Federatia Educatiei Nationale se alatura Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti – Invatamant Preuniversitar si solicita primului-ministru Calin Popescu-
Tariceanu sa ii demita din functii pe responsabilii din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului ”ca urmare a situatiei actuale in care se afla invatamantul”.
Potrivit unui comunicat transmis presei, presedintele FEN Catalin Croitoru sustine ca, in ultima perioada, elevii, studentii si profesorii au devenit ”niste cobai ai unui ministru incapabil sa propuna o reforma reala a educatiei”.

”Este nevoie de o schimbare imediata care sa elimine amatorismul de la nivel inalt si sa ofere sansa unei reabilitari a scolii romanesti. Este momentul sa se ia masuri impotriva celor care ajung in functii prin intermediul partidelor si care apeleaza la tot felul de inginerii prin care grupurile de interese capuseaza educatia si deturneaza fondurile alocate”, afirma Croitoru.

El a mentionat ca, in prezent, comunicarea sindicatelor cu ministerul de resort este blocata total. ”Suntem in situatia in care ne luptam cu morile de vant si cu o armata de politruci de la conducerea acestui minister si a structurilor subordonate care, de trei saptamani, se afla in concediu pentru campania electorala si nu mai asigura conducerea institutiilor intr-o perioada fierbinte a anului scolar”, a aratat Catalin Croitoru.