Concurenta mare la liceele sucevene cu traditie

Liceele cu traditie din judetul Suceava se vor confrunta cu o concurenta mare la admitere in acest an, tinand cont ca dintre absolventii claselor a VIII-a, peste 1.300 au media de admitere intre 9,00 si 10, peste 2.200 – intre 8,00 si 9,00, iar peste 2.000 – intre 7,00 si 8,00.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Laura Hacman, a declarat ca in urma centralizarii datelor a rezultat ca la prima etapa a repartizarii computerizate, ce a avut loc vineri, s-au insris 7.474 de absolventi ai claselor a VIII-a, dintre care 92 din alte judete – Botosani, Neamt, Bistrita, Covasna, Mehedinti, Brasov, Vaslui si Iasi.

Numarul total de optiuni exprimate de candidati, pentru specializarile existente in licee si scoli de arte si meserii, este de 109.673.

Elevii au la dispozitie 5.000 de locuri de admitere la clasele de liceu, ceea ce inseamna 176 de clase a IX-a si 3.500 de locuri la scoli de arte si meserii. Pentru elevii romi sunt locuri peste cele prevazute in planul de scolarizare, cate doua in fiecare clasa a IX-a. Acesti elevi se inscriu direct la liceele sau scolile de arte si meserii (SAM) pe care vor sa le urmeze. Exista 15 astfel de solicitari pentru licee si cinci pentru SAM. In cazul in care se fac mai multe solicitari pentru o singura scoala, se va lua in considerare ordinea mediilor.