Cunoasterea folosirii unui computer devine o necesitate si pentru profesori

Toti copiii din Romania vor sti in 12 ani sa foloseasca un computer, a declarat ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, in conferinta “Programe nationale de educatie pentru societatea cunoasterii”.
Cunoasterea folosirii unui computer este o necesitate, intrucat daca Romania nu indeplineste acest obiectiv va ramane “in coada clasamentului european”, a spus el. Adomnitei a afirmat ca, pana pe 31 decembrie, vor fi realizate laboratoare de informatica in 1.100 de unitati scolare.

“Vrem sa aducem calculatoare, soft educational, conectare la Internet si un dascal pregatit in informatica in toate scolile romanesti, fie ca sunt din mediul urban, fie ca sunt din mediul rural”, a adaugat demnitarul.

La randul sau, rectorul Universitatii Bucuresti, Ioan Panzaru, a spus ca cei mai multi studenti folosesc Internetul pentru servicii de e-mail si chat si si-a manifestat nemultumirea ca nu-l folosesc si pentru documentare.

Ioan Panzaru a adaugat ca foarte putini profesori universitari folosesc e-mailul pentru a dialoga cu studentii. “Exista parerea ca e-mailul este caracteristic dialogului cu studentii de la invatamantul la distanta. Ar fi bine ca toti profesorii sa foloseasca e-mailul, intrucat comunicarea este foarte rapida”, a sfatuit Panzaru.

Presedintele Asociatiei pentru Stiintele Educatiei, Eugen Noveanu, a aratat ca multi profesori nu pot folosi laboratorul fara ca un tehnician sa le stea alaturi. “Avem informaticieni si nu avem profesori. Nu avem formatori care sa organizeze cursuri de
perfectionare la nivel pedagogic”
, a spus Noveanu.