Cadrele didactice cer sesiune extraordinara parlamentara de urgenta pentru salarii

Federatia Sindicatelor din Invatamant “Spiru Haret” a luat act de faptul ca in cadrul ultimei sedinte a Plenului Camerei Deputatilor nu a fost luata in discutie Legea pentru
modificarea legii nr.220/2007 privind cresterile salariale ce se vor acorda personalului didactic din invatamant, salarizat potrivit Legii nr.128/1997 privind Statutul personalului didactic.
Reamintim ca proiectul in cauza prevede o majorare a valorii coeficientului de multiplicare 1,00 la 400 lei, incepand cu data de 1 octombrie 2008, ceea ce reprezinta o crestere salariala de 54 % pentru personalul didactic.

“Consideram ca este inadmisibil ca un act de o asemenea importanta – care a fost aprobat atat de plenul Senatului, cat si de Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport si Comisia juridica, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor – sa nu
poata fi pus in discutia plenului Camerei Deputatilor din considerente procedurale. In aceste conditii, Federatia Sindicatelor din Invatamant Spiru Haret solicita adoptarea actului normativ respectiv intr-o sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor, convocata in regim de urgenta. In plus, in sedinta reunita a Biroului Executiv si Colegiului Liderilor federatiei, derulata in data de 1 iulie 2008, in prezenta domnului consilier prezidential Cristian Preda, s-au reluat discutiile pe marginea Pactului National pentru Educatie. Decizia privind semnarea documentului in cauza a fost amanata, ea deprinzand in exclusivitate de mandatul pe care federatia il va primi din partea mebrilor sai”, se spune intr-un comunicat remis presei.