Profesorii sustin reintroducerea examenului de admitere la liceu

admitere_liceu.jpgPeste trei sferturi dintre profesori sustin reintroducerea examenului de admitere in liceu, potrivit unui sondaj realizat de compania INTUITEXT, la finalul admiterii computerizate la liceu.
Profesorii considera ca selectia elevilor trebuie facuta de catre licee prin examen de admitere, notele de la tezele unice nereflectand nivelul de pregatire al acestora, se arata intr-un comunicat al companiei.

In favoarea mentinerii actualului sistem s-au declarat 14% dintre cadrele didactice, care considera ca tezele cu subiect unic si sistemul de admitere prin repartitie computerizata sunt solutii viabile.

Acelasi sondaj releva faptul ca mai mult de jumatate dintre participantii la cercetare sunt de parere ca oferta educationala pentru studiile liceale nu este coordonata cu piata muncii, iar reteaua scolara nu acopera nevoile de studiu ale elevilor din ziua de azi.

Totodata, 80% dintre profesori considera ca reteaua Scolilor de Arte si Meserii este utila pentru elevi, in special pentru cei care doresc sa-si gaseasca o slujba in domeniu imediat dupa absolvire.

Cu toate acestea, 22% sunt de parere ca elevii care termina Scolile de Arte si Meserii au sanse mari sa isi continue studiile, 32% cred ca nu vor avea probleme in a-si gasi o slujba in domeniul in care s-au pregatit, in timp ce 46% prevad dificultati mari pentru elevii absolventi ai Scolilor de Arte si Meserii, indiferent ca vor sa intre imediat pe piata munci sau vor sa-si continue studiile.

La studiul INTUITEXT au participat 1.200 de profesori din toata tara. INTUITEXT este compania de software educational a grupului Softwin si activeaza pe piata lectiilor pe calculator.