Doar 8 scoli din programul BEI vor fi pregatite sa inceapa noul an scolar

oprescu_scoala.jpgPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat ca doar opt din cele 102 scoli cuprinse in programul de reabilitare finantat de Banca Europeana de Investitii vor fi pregatite sa primeasca elevii in noul an de invatamant 2008-2009.
Edilul sef al Capitalei a vizitat Scoala 174 din str. Rosia Montana nr. 41, unde a verificat stadiul lucrarilor. El s-a declarat multumit de evolutia lucrarilor de executie, dar a recomandat directorului scolii sa ia in calcul si dotarea cu mobilier modern a unitatii de invatamant (dulapioare) in toate clasele pentru elevi.

“Doar opt din cele 102 scoli vor fi gata. Este treaba noastra sa grabim lucrurile. Doream sa stiu si sa ma asigur ca toate lucrarile sunt in regula in cele opt scoli. Am discutat si cu primarii de sector si, in urmatoarea perioada, vom verifica unitatile de invatamant pentru ca pe 15 septembrie ele sa poata primi in conditii civilizate elevii”, a declarat primarul general.

Sorin Oprescu a anuntat, cu aceasta ocazie, ca in cazul celor 11 scoli care au contractul reziliat, municipalitatea va relua licitatiile pentru desemnarea unor noi firme constructoare. El a precizat ca firmele de constructii care nu si-au executat contractele nu vor mai fi angajate de Primaria Capitalei, considerand ca acestea sunt singurele vinovate.
Primarul general a dat asigurari ca nu va renunta la programul derulat cu sprijinul BEI: “Mai bine sa se piarda timp cu reluarea licitatiilor decat sa se piarda bani si posibilitatea de a se face ceva pentru aceste scoli”, a spus Oprescu.

Programul BEI de reabilitare a scolilor din Capitala a fost semnat in 2003 si are termen de finalizare pana in 2008. Pentru proiect, municipalitatea a primit un credit de peste 110 milioane euro. Acest program prevede refacerea a 102 scoli din invatamantul preuniversitar, aflate in cele sase sectoare ale Capitalei.