La Cluj-Napoca va avea loc “Saptamana excelentei in educatie”

Toti elevii laureati la fazele nationale pe obiecte de studiu vor fi premiati, saptamana viitoare – numita “Saptamana Excelentei” -, de prefectul judetului Cluj, Calin Platon, dupa cum a anuntat adjunctul seful Inspectoratului Scolar Judetean Cluj (ISJC), Victoriana Boscaneanu.
Totodata, oficialul ISJC a anuntat ca elevii olimpici internationali vor fi primiti, la sfarsitul acestei saptamani, la sediul guvernului, de premierul Calin Popescu-Tariceanu si de ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei.

“Premierea inseamna recunoasterea eforturilor facute de elevi si a cresterii calitatii actului de educatie in scoli. Numarul elevilor distinsi este foarte mare, dar si al profesorilor cu care olimpicii au inceput lungi etape de pregatire”, a afirmat Victoriana Boscaneanu. In judetul Cluj, sunt 202 elevi olimpici premiati la fazele nationale. La festivitatea de la sediul guvernului vor fi prezenti patru olimpici clujeni, finalisti la olimpiadele internationale, a precizat reprezentantul ISJC.