Profesorii pensionari salajeni sunt platiti cu ora

Circa 100 de posturi au ramas inca neocupate de cadrele didactice din judetul Salaj. Ultima runda de repartizari pentru posturile de educatoare s-a desfasurat pe 15 septembrie, dupa ce, saptamana trecuta, au avut loc doua sedinte publice pentru suplinitorii calificati si necalificati, precum si detasari la cererea celor titularizati de anul acesta care, din ratiuni diverse, nu pot ajunge la locul de munca.
In urma acestor repartizari, 173 de candidati calificati si 83 de necalificati, respectiv 43 de pensionari cu norma intreaga, au fost incadrati pe posturi. Conform inspectorului de specialitate pe managementul resurselor umane din cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, Viorel Lungu, au mai ramas neocupate 129 de posturi, cele mai multe in invatamantul prescolar si primar, dintre care aproximativ 20 sunt in curs de repartizare. Inspectorul a precizat ca numarul de pensionari din sistem este destul de mare, dar ca anul acesta s-a produs o decongestionare, cu ore atribuite de catre directorii institutiilor de invatamant, prin sistemul de plata cu ora.
“Comparativ cu situatia din anii trecuti, cand profesorii iesiti la pensie se inghesuiau la usa inspectoratului, anul acesta, prin sistemul de plata cu ora a respectivilor s-a produs o oarecare decongestionare”, afirma sursa citata. La nivelul judetului Salaj, sunt necesare 3.750 de posturi didactice pentru intreaga retea de invatamant.