Studentii de la Universitatea Bioterra nu vor mai sustine sesiuni de examene

univ_bioterra.jpgIn viitorul apropiat, studentii Universitatii Bioterra nu vor mai sustine sesiuni de examene, a declarat marti, cu prilejul deschiderii anului universitar, rectorul Ion Nicolae.

El a sustinut ca invatamantul in facultatile Universitatii Bioterra va fi condensat in sase luni de cursuri si o luna de practica, pentru ca studentii sa se poata angaja timp de patru luni.

“E o mare greseala ca exista sesiunile de examene. Multi studenti nu au bani si lucreaza in timpul facultatii si de aceea nu se pot concentra pe facultate” – a explicat rectorul universitatii, care sustine ca promovabilitatea la Bioterra este de 62%.

De asemenea, incepand de anul viitor, conducerea universitatii isi propune sa creasca “simtitor” numarul de locuri fara taxa. “Numarul de locuri fara taxa la noi este mai mare decat la unele universitati de stat. Incepand de anul viitor vom oferi locuri fara taxa si urmasilor revolutionarilor” – a afirmat Nicolae.

Un alt proiect al conducerii universitatii este ca in 2009 sa inaugureze o facultate de politie comunitara, intrucat, sustine rectorul, aceasta specializare este foarte solicitata. Ion Nicolae a mai anuntat ca studentii de la Bioterra vor putea studia la universitati partenere din Egipt si din Germania.

Universitatea Bioterra a fost fondata in urma cu 18 ani si are in prezent 16.000 de studenti, 270 de cadre didactice, 30 de profesori asociati si personal auxiliar format din 120 de persoane. Institutia are sase filiale in tara si peste 30 de imobile. Noul sediu administrativ, din cartierul Baneasa, inaugurat marti are patru amfiteatre, fiecare de cate 350 de locuri, iar langa el conducerea universitatii doreste sa amenajeze un parc.