Conferinta finala a proiectului “Scoala asa cum este”

Centrul EDUCATIA 2000+ (CEDU), organizatie neguvernamentala de politici, servicii si consultanta educationala, membra a Soros Open Network (SON) si Fondul Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Romania, anunta organizarea Conferintei de Inchidere a Proiectului “Scoala asa cum este”, manifestare ce va avea loc in zilele de 27 si 28 octombrie, la Hotel IBIS Parlament din Bucuresti.
In cadrul conferintei se va prezenta raportul final de cercetare a portretului elevilor si al profesorilor contemporani. Acesta este primul dintre rezultatele proiectului care (in perioada ianuarie – septembrie a.c.) si-a propus sa realizeze o incursiune veridica, semnificativa si relevanta in spatiul cotidian al scolii romanesti sub forma unei cercetari complexe, preponderent calitative.

In aceeasi masura, evenimentul va constitui atat un prilej de validare si de rafinare a datelor rezultate din cercetarea propriu-zisa cat si o excelenta oportunitate de interactiune pentru participanti: reprezentanti ai scolilor partenere, specialisti in domeniu, cercetatori si membri ai corpului academic, cadre didactice, parinti, studenti si elevi, reprezentati ai institutiilor internationale si sectorului neguvernamental, ai autoritatilor scolare centrale si locale, media etc.

Activitatile cuprinse in programul conferintei finale a proiectului au fost precedate de mesele rotunde “Profesor in scoala romaneasca” si “Ce nu stim despre elevii nostri”, destinate prezentarii concluziilor intermediare ale cercetarii. Dezbaterile ce le-au insotit au acordat atentie sporita acelor aspecte ce evidentiaza “vulnerabilitatile” sistemului de educatie contemporan, cele care pot avea valoare explicativa in analizarea parcursului din ultimii ani, al nivelului descendent inregistrat de majoritatea indicatorilor privind sistemul de educatie.

Cheltuielile de cazare, masa si transport pentru participantii din afara Bucurestiului sunt suportate de catre organizatori. Participarea poate fi confirmata pana in data de 22 octombrie, orele 16.00. Persoana de contact este Andrei Parvan (tel. 021.2120780, 0744.196775, e-mail aparvan@cedu.ro).