Sindicalistii din Educatie nu accepta oferta Guvernului si continua protestele

isvoranu_gheorghe_.jpgSindicalistii din Educatie nu accepta oferta Guvernului de majorare a salariilor cadrelor didactice cu 28 la suta in doua etape si continua protestele anuntate, considerand propunerea Executivului “o bataie de joc”.

“Oferta Guvernului este o bataie de joc, nu se pune problema s-o accepte niciun profesor. Prin aceasta oferta, premierul Tariceanu ne considera prosti, dar ii reamintim ca aproximativ 80 la suta dintre cadrele didactice au studii superioare”, a declarat presedintele Federatiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu.

La randul sau, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea, considera aceasta oferta “o diversiune ordinara”. “Oferta n-are legatura cu realitatea. Tariceanu sfideaza reglementarile elementare ale democratiei. Oferta facuta luni seara nu a fost discutata cu sindicatele. Este evident ca aceasta oferta este facuta de nespecialisti pentru ca, daca se aplica, se ajunge la o aplatizare a salariilor in invatamant”, a declarat Cornea.

Liderul FSLI a adaugat ca toate cadrele didactice spera ca marti, Curtea Constitutionala sa declare neconstitutionala Ordonanta de amanare a aplicarii majorarii salariale cu 50 la suta pentru profesori. “Vom lupta pana la capat, pentru ca avem o lege si ea trebuie respectata”, a precizat Cornea.