Conferinta internationala pe teme de drept la Universitatea din Alba Iulia

Pe 20 si 21 noiembrie, Facultatea de Drept si Stiinte Sociale din cadrul Universitatii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia este gazda Conferintei Internationale “Legislatia interna si Conventia Europeana a Drepturilor Omului”.

Organizatorii au precizat ca manifestarea stiintifica este dedicata implinirii a 90 de ani de la infaptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 si marcarii a 15 ani de la infiintarea specializarii Drept in cadrul Universitatii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
La manifestare participa cadre didactice si cercetatori in drept din tara si strainatate.

Lucrarile conferintei sunt organizate pe trei sectiuni: Drept public, Drept privat si Avocatul poporului. Un moment important in cadrul Conferintei internationale il constituie Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Ioan Les. Ioan Les a fost profesor la Facultatea de Drept si Stiinte Sociale din cadrul universitatii albaiuliene, cursurile sale fiind considerate in prezent modele de urmat. Totodata, acesta a contribuit la formarea cadrelor didactice care predau in prezent dreptul la universitatea din Alba Iulia.