Peste 600 de elevi din judeţ şi din ţară sunt aşteptaţi la Festivalul Naţional al Ştiinţei de la Zalău

Peste 600 de elevi din Sălaj şi din ţară vor prezenta sâmbătă, la Zalău, experimente spectaculoase, curiozităţi şi “amuzamente” ştiinţifice, în cadrul ediţia din acest an a Festivalului Naţional al Ştiinţei.

“Festivalul Naţional al Ştiinţei te invită să descoperi şi să înţelegi multe fapte ştiinţifice despre lumea în care trăim, fenomene şi procese pe care le-ai studiat teoretic şi care, poate, ţi s-au părut dificil de înţeles şi prea abstracte. Activitatea pe care ţi-o oferim se va desfăşura în aer liber, pe platoul din faţa Prefecturii Sălaj, şi va consta în prezentări de experimente spectaculoase, curiozităţi şi amuzamente ştiinţifice, expoziţii de jucării didactice, reviste, materiale didactice, postere cu subiect ştiinţific, experimente de laborator realizate de elevi şi profesori”, se arată, într-o postare pe pagina de Facebook a evenimentului.

Festivalul, ajuns la ediţia a IX-a, va oferi celor prezenţi surprize spectaculoase, evenimente la care vor contribui peste 600 de elevi din judeţ şi din ţară.

Ediţia din acest an a manifestării este dedicată împlinirii a 35 de ani de la zborul primului român în spaţiul cosmic – Dumitru Prunariu, cosmonaut-cercetător, şi va cuprinde mai multe secţiuni: inventivitate-creativitate (gimnaziu şi liceu), aplicabilitate (gimnaziu şi liceu), micii inventatori (învăţământ primar), piticii isteţi (învăţământ preşcolar), postere (învăţământ primar, gimnazial, liceal), respectiv scenete ştiinţifice (învăţământ primar şi preşcolar, gimnazial şi liceal).

“Nu pierdeţi ocazia de a vedea în funcţiune cele mai spectaculoase experimente de fizică, chimie şi biologie, prezentate la ediţia a IX-a a Festivalului Naţional al Ştiinţei – Zalău, 2016”, se mai arată în postarea menţionată. AGERPRES