Liviu Pop a lansat broşura “Professorium – Întrebări şi răspunsuri pentru învăţământul preuniversitar”

pop_liviu1.jpgBroşura “Professorium – Întrebări şi răspunsuri pentru învăţământul preuniversitar” de Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, destinată atât profesorilor, cât şi liderilor de sindicat, elevilor şi părinţilor, a fost lansată marţi la Liceul “Jean Monnet” din Capitală.

În cele 261 de pagini ale cărţii se regăsesc întrebări şi răspunsuri, în special ale cadrelor didactice, aranjate pe tematici – Mişcarea personalului didactic, Definitivat, Formarea continuă a personalului didactic, Echivalare studii şi competenţe, Salarizare, Navetă, Alte drepturi în învăţământ, Clasa pregătitoare – şi adresate în ultimul an liderului de sindicat Liviu Marian Pop.

“Ceea ce am făcut astăzi, în această broşură sau carte, cum vreţi să-i spuneţi, a fost o aranjare a întrebărilor şi a răspunsurilor pe tematici clare pentru că în timpul unui an şcolar profesorii pun întrebări în funcţie de problema pe care o au. Ceea ce am făcut în această carte a fost o grupare pe anumite capitole pentru a fi folosită atât de liderii de sindicat cât şi de profesori. Este mult mai uşor şi mai accesibil să găsească răspunsul la o întrebare tematică decât să intre pe un site, un blog, în speţă blogul meu, şi să caute întrebările de anul trecut atunci când au nevoie”, a afirmat Pop.

Potrivit acestuia, numai în ultimele şase luni a primit aproximativ 30.000 de întrebări pe e-mail, la care a răspuns în cel mai scurt timp posibil şi care acum se regăsesc în această broşură. “Am sintetizat aceste întrebări în forma brută păstrând însă anonimatul celor care au pus întrebările”, a precizat autorul.
El a spus că cel mai des a fost pusă întrebarea legată de mişcările de personal, urmată de angajarea în sistemul de învăţământ, transferurile, detaşările, recunoaşterea studiilor.

“Un tip de întrebare legată de mişcarea de personal pot spune că a fost adresată de aproximativ 600 – 700 de profesori. Acolo a fost momentul decisiv când am spus că trebuie să fac o carte, să o aranjez, să o sintetizez. Broşura poate fi găsită şi în format pdf pe site-ul liviumarianpop.ro ca să fie accesibilă pentru toţi”, a mai spus autorul, precizând că broşura va fi oferită gratuit la toate lansările care urmează a fi făcute în ţară cât şi pe site. AGERPRES