Conferinţă internaţională organizată de Şcoala “Elena Văcărescu” din Bucureşti

scoala elena vacarescu.jpgŞcoala cu clasele I-VIII nr.186 “Elena Văcărescu” din Bucureşti vă invită să participaţi la Conferinţa Internaţională de Diseminare a rezultatelor proiectului multilateral Comenius “Virtual Eden”, ce se va desfăşura pe 4 iunie, în aula Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, începând cu ora 9.00.

“Virtual Eden” este un proiect interdisciplinar (CLIL), proiect care abordează domeniile educaţiei, de la curriculum şcolar la viaţa de zi cu zi. Curriculum-ul naţional este integrat în cadrul proiectului.

Învaţând despre mediul natural, acest proiect le oferă elevilor cunoştinţe ştiinţifice noi.
Biologia, chimia, fizica şi matematica sunt disciplinele de bază pentru diverse activităţi.
Elevii fac cercetări în grădina sau parcul din apropierea şcolii privind analiza apei, a solului, a aerului, a faunei şi florei, observând vremea. Ei analizează şi compară rezultatele obţinute şi publică rezultatele pe internet, utilizând blog-uri, Photostory şi Wiki.


Proiectul contribuie la dezvoltarea competenţelor ştiinţifice ale elevilor, promovează sensibilizarea interculturală şi pregăteşte elevii ca viitori membri adulţi ai comunităţii europene. Obiectivele privind îmbunătăţirea competenţelor lingvistice şi în domeniul TIC, de colaborare la nivel european, asigură educarea elevilor cu privire la planificarea, responsabilitatea şi munca în echipă.


Pentru informare asupra conferinţei există următoarele website-uri: www.baltazar-eden.blogspot.com şi http://virtualeden.wikispaces.com/Dissemination.