Se apropie concursul AcadNet pentru elevii de liceu

Elevii de liceu din clasele IX-XII, cu preocupari in domeniul utilizarii calculatorului, al integrarii in retele, proiectarii, configurarii, depanarii, dezvoltarii si utilizarii de aplicatii specifice, pot participa la cea de a doua editie a concursului AcadNet.

Potrivit site-ului Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, concursul foloseste suportul special de curs online al companiei CISCO Systems si Reteaua de Academii NetaAcad din scoli si licee.

Suportul logistic pentru performanta este sustinut si de colective stiintifice ale Universitatii Politehnice Bucuresti. Cei interesati pot accesa regulamentul concursului care este publicat pe site-ul propriu la adresa www.acadnet.ro.

Conform graficului de desfasurare, etapa pe scoala are loc in zilele de 14 si 15 februarie 2009, etapa judeteana pe 21 si 22 martie, iar cea nationala in perioada 1-3 mai. Concursul se va desfasura pe doua sectiuni: asamblarea, instalarea de software, depanare de computere si proiectarea, construirea, administrarea de retele de calculatoare. In cadrul etapei nationale vor fi doua probe – teoretica, avand o pondere de 30% din punctajul final, si practica – 70% din punctajul final. Etapa finala a concursului se va desfasura la Universitatea Politehnica Bucuresti.