Târg al ofertei educaţionale pentru absolvenţii de gimnaziu din Sălaj

Toate liceele şi colegiile din Sălaj îşi prezintă, în aceste zile, ofertele de educaţie în faţa viitorilor absolvenţii claselor de gimnaziu în cadrul ediţiei din acest an a târgului ofertei educaţionale “Paşi în carieră”.

Evenimentul se desfăşoară în perioada 14-16 mai şi este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sălaj şi Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Sălaj.

“Suntem plăcut impresionaţi de ingeniozitatea de care au dat dovadă participanţii în prezentarea şi amenajarea standurilor în acest an, motiv pentru care merită felicitările noastre. Suntem, iată, la ediţia a VIII-a a acestui eveniment frumos şi important pentru elevii claselor a VIII-a, motiv care se constituie într-un prilej de a le cunoaşte preocupările, de a realiza schimburi de experienţă valoroase şi de a reactiva parteneriatul din cadrul reţelelor de furnizori de educaţie la nivel judeţean, regional, o şansă de a ne informa în legătură cu noile orientări şi oferte. Din acest an şcolar, competiţia motivată şi de faptul că, prin noua lege a educaţiei, începând cu anul şcolar 2012-2013, se reintroduce învăţământul profesional”, a precizat luni, la Zalău, la deschiderea târgului educaţional, Melania Gârdan, directorul CJRAE.

Potrivit sursei citate, în Sălaj vor funcţiona, începând cu viitorul an şcolar, nouă astfel de clase de învăţământ profesional.

“Paşi în carieră” urmăreşte creşterea performanţelor şcolare ale elevilor, la materiile legate de scopurile lor în carieră, conştientizarea relaţiei între deprinderile şi cunoştinţele dobândite în şcoală, dobândirea unor cunoştinţe specifice despre ocupaţii şi cariere şi a unei atitudini de exploatare a oportunităţilor. AGERPRES