Mai mult de 100 de profesori pensionari din Salaj si-ar putea pierde posturile

abrudan_ioan.jpgMai mult de 100 de pensionari din Salaj, ce activeaza ca si cadre didactice, si-ar putea pierde posturile din invatamant, ca urmare a modificarilor legislative adoptate de Guvern la finele anului trecut, ce prevad ca nimeni nu mai poate beneficia si de pensie si de salariu de la stat.

“Actualul statut al cadrelor didactice da posibilitatea angajarii si de cadre didactice pensionare, insa nu stim cum vor fi noile prevederi legale”, a declarat Ioan Abrudan, inspector general scolar in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj.

Conform acestuia, in Salaj profeseaza in prezent 123 de cadre didactice pensionare, din care 44 cu norma intreaga, 56 cu un numar de ore cuprins intre o norma intreaga si o jumatate de norma si 23 cu mai putin de o jumatate de norma. “In general, este vorba de cadre didactice din mediul rural, Salajul fiind un judet cu un grad ridicat de izolare. In unele localitatii izolate, unde nu am avut alte variante, am angajat si foste cadre didactice, aflate la pensie”, a concluzionat Ioan Abrudan.