Ecaterina Andronescu: “Cresterea cu 50% a salariilor profesorilor universitari este prea mare”

ecaterina_andronescu_nou.jpgCresterea cu 50% a salariilor profesorilor universitari este una prea mare, a declarat ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, in urma unei intalniri cu sindicalistii de la Alma Mater.

“Raman la convingerea ca este prea mare o crestere cu 50% a salariilor profesorilor universitari. Cred ca pentru profesorii universitari si, as vrea sa precizez cat se poate de clar, nu vorbim de toate categoriile din invatamantul superior, ci numai de aceasta categorie, este o crestere prea mare. Vom mai discuta pe aceasta tema”, a spus ministrul.

Andronescu a precizat ca in cadrul intalnirii cu sindicalistii nu a discutat de niciun procent de crestere pentru ca trebuie mai intai realizata si adoptata legea bugetului de stat. “Trebuie sa avem mai intai legea bugetului realizata. Eu nu pot sa ofer. Vom avea o lege, legea stabileste resursele si noi dupa aceea va trebui sa gestionam aceste resurse. In acest moment, lucram la proiectul legii bugetului de stat si, probabil, in urmatoarea saptamana il vom termina”, a afirmat Ecaterina Andronescu.

Demnitarul a declarat ca s-a angajat sa “prinda” in proiectul bugetului de stat resursele necesare cresterilor salariale. Ministrul a mai spus ca a discutat cu sindicalistii si despre modul in care universitatile romanesti vor trebui sa atraga, “intr-o masura mult mai mare decat pana acum”, fonduri europene. “In opinia mea, avem competentele necesare scrierii proiectelor si gestionarii acestor proiecte din fonduri europene”, a aratat Andronescu.