„Acreditarea Facultatii de Medicina din Arad pentru invatamant postuniversitar medical, medico-dentar sau farmaceutic uman atesta calitatea invatamantului medical aradean”

mos.jpgDeclara Liana Mos, Decan al Facultatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara – Universitatea de Vest „Vasile Goldis”, intr-un interviu in exclusivitate pentru portalul www.EduManager.ro.

Acreditarea Facultatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara a Universitatii de Vest „Vasile Goldis” pentru invatamantul postuniversitar medical este un succes important al Aradului academic. Va rugam sa detaliati pentru cititori.

– Prin Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1141/2007 din 28/06/2007 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 671 din 01/10/2007 privind modul de efectuare a pregatirii prin rezidentiat in specialitatile prevazute de nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala, Facultatea de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara din Arad, a fost acreditat in formarea postuniversitara medicala de specialitate. Acreditarea Facultatii de Medicina din Arad pentru invatamant postuniversitar medical, medico-dentar sau farmaceutic uman atesta calitatea invatamantului medical aradean, respectiv a cadrelor didactice coordonatoare a programului de rezidentiat, si calitatea serviciilor medicale desfasurate in Clinicile Universitare Aradene: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, Spitalul Clinic Municipal, Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie.

Centrul Universitar din Arad a fost acreditat de asemenea in vederea pregatirii in cea de a doua specialitate in regim cu taxa, prin Coordonatorii de Specialitate acreditati, Programul de pregatire in a doua specialitate incepe la 01.02.2009. Programul de rezidentiat se desfasoara dupa un Curriculum de pregatire si un barem de manopere, proceduri, tehnici diagnostice si terapeutice, obligatorii si unice pe tara.

Cati rezidenti in medicina au optat pentru Universitatea de Vest “Vasile Goldis” din Arad si care este oferta dumeavoastra curriculara.

– 35 de rezidenti de diverse specialitati au optat pentru Centrul Universitar Arad ca centru de pregatire in specialitatile alese prin examen national de rezidentiat. Avem coordonatori de program acreditati, profesori si conferentiari universitari, in specialitatile Medicina Interna, Cardiologie, Chirurgie Generala, Anestezie Terapie Intensiva, Pediatrie, Psihiatrie, Neurologie, Boli Infectioase, Ginecologie, Laborator Clinic, Ortopedie, Radiologie, care raspund de buna desfasurare si de calitatea pregatirii rezidentilor. Curriculele de pregatire pentru fiecare specialitate, obligatorii si unice pe tara, au fost propuse de institutiile de invatamant superior cu profil medico-farmaceutic uman acreditate, printre care se afla si Facultatea de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara UVVG Arad respectiv Bucuresti, Cluj-Napoca, Targu Mures, Iasi, Timisoara, Craiova, Arad, Oradea, Sibiu, Brasov, Constanta, prin Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti, avizate de Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, Colegiul Farmacistilor din Romania si de comisiile consultative de specialitate ale Ministerului Sanatatii Publice si aprobate de Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Felicitand conducerea Universitatii si a Facultatii de Medicina pentru aceasta acreditare va rugam sa precizati cum se reflecta acest succes in rakingul invatamantului medical superior romanesc.

– Incontestabil prin aceasta acreditare Facultatea noastra de Medicina isi consolideaza o pozitie de referinta in invatamantul medical romanesc. Doresc sa precizez ca din anul 2007 fac parte ca reprezentanta a Facultatii de Medicina din Arad din Consiliul Consultativ Profesional al Centrului National de Perfectionare in Domeniul Sanitar alaturi de reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, reprezentanti ai UMF Bucuresti, UMF Cluj-Napoca, UMF Iasi, UMF Timisoara, UMF Targu-Mures, UMF Craiova, Facultatea de Medicina Constanta, Facultatea de Medicina Brasov, Facultatea de Medicina Galati.